Дани Милев спечели конкурса Бургас и морето“ с

...
     Дани Милев спечели конкурса Бургас и морето“ с
Коментари Харесай

Дани Милев спечели конкурса „Бургас и морето“.

     Дани Милев завоюва състезанието „ Бургас и морето “ с авторската си ария „ Това си ти “. Текстът е на неговата брачна половинка Катерина Бакларова. Общо 12 песни- финалисти прозвучаха в 37-то издание на състезанието, който завърши нощес в летния спектакъл на Бургас.
 „ За първи път вземам първа премия като солов реализатор, по тази причина съм доста щастлив. Правя музика, която ми харесва, без да се преценявам с стилните неща. Когато страстта е същинска – хората го усещат. Фестивалът е отлично място за правене на нови песни и прелестен празник за града ", сподели щастливият победител пред БНР-Бургас. 
  Второто място журито отсъди на песента " Тръгваш ли? " в осъществяване и по текст на Мина Пенкова и музика на Цанислав Петков. На трето място остана авансово посочената за любимец  песен " Тоя трен за Бургас " на композитора Руслан Карагьозов по стихове на Христо Фотев, изпълнена отлично от Георги Дюлгеров.  С най-мното гласове от феновете ария на публиката стана " Мечтай, море! ", изпълнена от младия Александър Томов по текст на айтоската поетеса Татяна Йотова и музика на Мартин Антонов. 
 Тазгодишното издание на състезанието ще се запомни с присъединяване на повече млади реализатори, непознати на необятната аудитория, и избора на най-вече балади в селекцията на песните финалисти.
  Истинска приятност за публиката бе рециталът с песни по текстове на незбавимата бургаска поетеса Петя Дубарова, рано напуснала този свят. В него участваха някои най-големите български естрадни звезди - дует „ Ритон “, Нели Рангелова, Кичка Бодурова, Роси Кирилова, Росица Борджиева, Ваня Костова. 

Фото  БНР - Бургас
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР